tisdag 3 mars 2020

3 Mars 2020 Källare och Naturen.

Hej.

Igår skrev jag lite om huset vi kommer bo i. Visade lite bilder på hur det ser ut och gav en förklaring till varje rum. Kommer även göra det idag.
Börjar först med planlösningen.


När man kommer ner i källaren så har man det tilltänkta gästrummet. Där har dem som bott innan använt det som gym och förvaring. Här inne måste vi fixa väggarna och golvet om vi nu ska kunna ha det som gästrum. Trodde först att vi bara skulle få plats med en säng men får lätt plats med två sängar på vardera sida av väggarna.



Visar dem större bilderna på rummet när vi har fixat i ordning rummet, så blir det lite mystik i det hela. Men golv och väggar har ett stort behov av städning och målning. Dessa hyllorna funderar vi på om vi ska sätta upp efter allt är klart så man kan ställa lite böcker och lite inredningsdetaljer. Men då blir det att bara ta dem två översta hyllorna så våra gäster inte slår sig i skallen när dem vaknar.

-----

Så kommer vi till tvättstugan och bastu rummet.


Mitt emot bastun ska vi ha våran tvättmaskin. Där finns även dusch så man kan duscha av sig efter man bastat. I det här rummet ska jag fixa lite med gardiner och växter så det ser mysigt ut. Vill att man ska få en känsla av spa när man kommer in här.

-----

Sen kommer vi då till pannrum och garaget. Tog inga bilder där men nog inte lika kul att se som resten av rummen.

-----

Så kommer vi till trädgården. Där man möts av lite olika utsikter vilket håll man väljer att stå åt.



På framsidan och ena sidan av huset har vi åkrar.

-----

På andra sidan av huset som man ser från ena köksfönstret har vi skogen och en grusväg. Där vi kommer gå mycket med Asterix.

-----


På baksidan har vi lite mer träd och en åker, man ser lite av sjön som sträcker sig lång bakom träden.

-----

Tror vi kommer trivas bra här och ha nära till naturen känns bra. Vi har nära till naturen utanför lägenheten med. med åkrar och träd men inte så många bra ställen att gå med våran vovve. Här kommer han nog stor trivas. Kunna gå ut och lägga sig i gräset och njuta när han vill.

-----

Har lite mer att fixa med innan flytten så ska ta mig ann det så det hinns färdigt med.
Idag ville också hyresvärden till lägenheten att sambon skulle komma ner på möte. Varför vet jag inte och varför det bara är han som dem vill ha dit vet jag inte heller. Om sambon ska gå på mötet eller ej det är frågan. För förra gången gjorde hyresvärden och dem som sitter i styrelsen bara honom arg då dem var otrevliga i vanlig ordning. Känns som om dem vill bråka in i det sista, vilket varken jag eller sambon orkar med. Vi vill bara fokusera oss på flytten och komma härifrån. Känns så konstigt att dem gör såhär när vi bara har sagt och gjort som dem velat. Men det ska väll finnas sådana hyresvärdar också. Första gången vi har behövt att ha kontakt med hyresgästföreningen också, vilket go oss 6 år innan vi gick med. Trodde att dem skulle byta ut saker som var trasigt utan hyresgästföreningens inblandning, men det blev inte riktigt så.

Häromdagen åkte dem rakt emot sambon och våran vovve för att sedan åka runt dem i väldans fart. När dem kunde ha valt att åka i rondellen istället.
Men som sagt mycket saker man förundras över när det gäller dem och deras beteende. 
Vi har haft kontakt med kyrkan dem senaste månaderna och det är dem som hjälpt oss att kunna flytta härifrån och dem kommer fortsätta hjälpa oss. Dem berättade att dem fått information om våran nuvarande hyresvärdar och att dem inte borde hyra ut till någon efter oss. Då dem anser att dem inte är kapabla till att vara hyresvärdar. Tydligen har dem även fått klagomål av tidigare hyresgäster att det varit likadant för dem som det varit för oss.
Så det känns skönt att veta att vi inte är ensamma att tycka som vi tycker.
Bara att vänta och se om dem kommer med något klagomål om lägenheten när vi flyttat. Skulle inte alls förundra mig. Men då det är vi som har gjort dem största renoveringsbehoven i lägenheten medans vi bot här vore det konstigt. Speciellt när vi inte orsakat något annat som skulle behövas fixas.

Men nu ska jag ta och fokusera mig på flytten.


Ha det gott.

// Marre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar