torsdag 26 december 2019

26 December 2019 Våran Julafton

Hej.

Dagen innan julafton åkte vi och hämtade min syster och hennes äldsta dotter. Det blev sent på kvällen då systerdottern jobbade kväll. När vi kom hem till oss fixade sambon julskinkan sen tittade vi lite film och sedan blev det dags för att sova då klockan var 01:30 eller om den var 02:00. Vi skulle upp vid 08:00 på julafton då vi ville hinna med och dricka lite kaffe och vakna ordentligt innan det var dags att hämta pappa vid 10 tiden.

Väl hemma igen var det dags att börja med julmaten, vi bestämde oss för att inte ha så mycket denna julen då man alltid blir proppmätt varje jul. Så det blev Jansson, Ugnsomelett med räkor, ägghalvor med räkor, skinka, rödbetssallad, en sillburk, köttbullar, korv och Lax. Hade även vörtbröd, julost och leverpastej.

När vi hade ätit samlades vi i vardagsrummet och tittade på tv tills Kalle började, efter Kalle blev det ris ´a la malta och saftsås plus ostkaka, vispad grädde och jordgubbssylt.

Sen blev det att dela ut julklapparna. Vid femtiden körde vi hem pappa igen och när vi kom hem tittade vi på The Polar Express en av mina favorit filmer att titta på när det närmar sig eller är julafton.

Gick och la oss tidigt den dagen, då julmaten och efterrätten hade gjort sitt. 

Dagen efter körde vi hem min syster och systerdottern. För att sedan åka hem och äta lite mer julmat och sedan vila en timma.

Lite luddig förklaring på våran julafton eller snarare snabb förklaring. Det var en trevlig dag med mycket skratt. Vi spelade dock inga sällskapsspel under julen men det var trevligt att prata om allt mellan himmel och jord.

Hur har eran jul varit och vad ska ni göra på Nyår?

Vi får se vad det blir på Nyår, var meningen att vi skulle fira den med svärmor och hennes sambo. Men nu hade sambons halvsyskon bjudit in sig själva till dem på Nyår så dem skulle fira hemma i Borås.

Så troligen blir det att åka till pappa några timmar för att hälsa på honom. Sen blir det nog att sambon och jag åker till mamma och firar resten av Nyåret hos henne.

//Marre

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar