onsdag 4 december 2019

4 December 2019 Möte

Hej.

Idag har det varit en sån där dag som man känner att man kunnat hoppa över.

Mamma som inte mår bra i kroppen p.g.a värk, syster som inte mår så bra just nu och så vi som har mycket på "tapeten". 

Sambon var på möte precis med styrelsen vi hyr av. Dem ville ta vårat garage för att förvara sina utemöbler så dem inte blir förstörda. Möbler som har stått ute sen vi flyttade hit för 7 år sedan och dessutom säkert stått ute långt innan dess med. För vi fick informationen om att dem inte använde garaget ändå när vi fick börja använda det. Eller så vill dem att man ska betala hyra för garaget om vi ska fortsätta använda det. Konstigt att dem kommer nu 7 år senare och säger det. Men det kan vara för att dem märker att vi tröttnat på deras beteende. 

Dem fick också ett papper från sambon om alla saker som skulle behöva fixas som är från hyresgästföreningen. Det hade den som visat oss och hyrt ut lägenheten till oss mått psykiskt dåligt för, även när sambon har kontaktat henne när lokalerna under oss har hyrts ut för fester. Vi fick en muntligt avtal när när vi flyttade hit att lokalerna under oss är till för fester. Att dem som hyr ska få spela musik till 01:00 och vara ifrån lokalerna 02:00 och att vi därför har fått en reducerad hyra. 
Tiderna har oftast inte följts utan det har varit fester fram till 04.30 med musik därtill. Vilket har slutat med att sambon har skickat ett meddelande om detta till henne att det inte har följts.  Då säger hon på mötet att hon känt sig trakasserad av min sambo för att han skickat meddelande mitt i natten. Att hon då inte kunnat sova när det har varit fester i lokalerna. När hon själv sagt att det är henne vi ska kontakta om festerna.
Dem vill då öka tiden till 03:30 för lokalerna och dessutom höja hyran med 200 kr plus ta ut en avgift för garaget om vi ska ha det kvar. Då blir det ingen reducerad hyra längre. 

Dem hade sagt till sambon att det inte står med i hyreskontraktet ang tiderna så dem tyckte att dem kunde göra vad dem ville med tiderna eftersom det inte fanns ett avtal. Men sambon frågade dem om inte muntliga avtal gällde eftersom hon hade gett oss det när vi flyttade in. Då hade dem blivit tysta och sedan sagt att muntliga avtal gällde också.

Anledningen till att dem har funderingar på garaget, är för att sambon sagt till om att våran garage dörr alltid blockeras under fester. Dem vill göra det lättast för dem själva och undvika att det blir mer tjafs genom att säga att dem har funderingar på att inte låta oss ha kvar det.

Förut har sambon även sagt till att han kan hjälpa att fylla på salt till vattnet då det är egen brunn till hela huset. Men när han sett att dem inte bryr sig om oss som hyresgäster så har han sagt ifrån och att dem får lösa det själva. Vilket hon också drog upp om, vi har tidigare haft nyckel för att kunna göra det men idag lämnade han den till henne. Då hon påpekade om saltet och att han hade sagt till om att han kunde hjälpa till med det, men att hon inte hade något minne om att han sagt ifrån om det. Vilket han har gjort för längesedan.

Hon sa även till honom att vi kanske skulle fundera på att hitta någon annanstans att bo om vi inte tycker att det passar och om vi mår dåligt över att bo här. Då hade sambon sagt till henne att hon kanske skulle tänka på att inte sitta i den posten hon gör om hon inte klarar av det och mår dåligt av det. Då ville en av dem avsluta mötet för att man inte tyckte att man kom vidare med detta. Sambon sa även till om att vi inte kommer gå vidare med hyresgästföreningens papper då vi har så mycket annat som gör att vi mår dåligt över. 

Så ja det är synd om henne att hon mår dåligt men det är ingen av dem som tänker på att vi mått dåligt för att dem inte har skött sin uppgift. Dem ska få spy galla över oss men vi ska bara sitta och nicka och se förstående ut. Detta är varför man inte mått så bra senaste tiden och därför har visats i min julblogg. 

Det har inte blivit så mycket julpyntande här hemma för man har känt att man inte vet vad som kommer hända härnäst. Man går hela tiden på tårna för när man kanske haft två tre dagar lugnt och man tror att man kan pusta ut så kommer något annat emot en som får en att må dåligt. Därav huvudvärk och spänningar i kroppen.

// Marre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar